Във времена, когато хората са позабравили за лечебните свойства на билките, един човек - Васил Дамянов, се опитва да съживи идеята за билколечението в България - страна, която е в топ 3 класацията на държавите по света, най-богати на лечебни растения.

Търси в сайта

 

История .... или как започна всичко

Васил Дамянов е родом от с. Юнаците, Пазарджишко. Понастоящем живее и практикува в гр. Стара Загора. От 1991 г. се занимава активно със събиране на билки, като изучава тяхното действие върху човешкия организъм, черпейки знания от опита на предците си. Сам е открил и рядко срещани у нас билки. Така през 1992 г. става билкар - лечител. През годините е помогнал на много хора. В момента познава над 800 вида билки и работи с около 500. Събира ги, суши ги и опакова сам, като държи на високото качество и чистота, за да се запазят лечебните им свойства.

билкар

 

Продуктите, които предлага, представляват смеси от няколко билки в точно определено съотношение, в зависимост от това за каква болест са предназначени. Приемат се под формата на чайове. Рецептите е изготвил сам, в резултат от редица изследвания.

Васил Дамянов предлага също и билкови екстракти, които се приемат под формата на капки.

Специализирал се е в лечението на бъбречни, ракови, стомашно – чревни  и жлъчни заболявания, но лекува и много други.

 

При него идват хора от цяла България. Много от тях след като веднъж опитат чудодейната сила на билките, се връщат отново и отново.

bilkar

 
Анкети
Имат ли лечебно действие билките?
 
Харесва ли Ви този сайт?