Във времена, когато хората са позабравили за лечебните свойства на билките, един човек - Васил Дамянов, се опитва да съживи идеята за билколечението в България - страна, която е в топ 3 класацията на държавите по света, най-богати на лечебни растения.

Търси в сайта

 
Венозна система и наднормено тегло.

  Затлъстяване и наднормено тегло: Наднорменото тегло представлява наднормено количество мазнини в организма, което уврежда здравето. Прекалено много храна и прекалено малко физическа активност – това обобщава проблема с наднорменото тегло. Преяждането осигурява излишък от калории, а липсата на физическа активност води до изразходването на малко енергия. Излишната енергия се запазва в организма под формата на мазнини.

  Разширени вени: Обикновено при разширени вени болните чувстват тежест и напрегнатост в краката, лесна уморяемост, болки, сърбежи, нерядко получават мускулни крампи на подбедрицата, но може да липсват каквито и да е оплаквания. Обективно най-често се засягат кожните вени по вътрешната повърхност на долния крайник, зад и под коляното. Кожата обикновено е пигментирана, суха, често екзематозно променена, космите по-често намаляват, понякога се нарушава потоотделянето. Чест е отокът около глезените, който при покой в хоризонтално положение изчезва. Понякога променените изтънени стени на болните вени се пукат и обилно кървят, което е по-безобидно отколкото обикновено се възприема.

  Тромбофлебит:  Тромбофлебит се получава, когато съсирека, намиращ се във вената, причини възпаление на една или няколко вени, обикновено на краката. По-рядко тромболфлебитът може да засегне вените на ръцете или тялото. Засегнатата вена може да се намира близо до повърхността на кожата (повърхностен тромбофлебит), или да засяга дълбоките вени, разположени в мускулите (дълбока венозна тромбоза или ДВТ). Тромбофлебитът се причинява от кръвен съсирек. Те се образуват в следствие на различни фактори. Това са всички фактори, които нарушават правилното кръвообръщение.

  Целулит: Целулитът е козметичен дефект и заболяване. Среща се много по-често при жените след пубертета. Характерни са измененията по кожата, които й придават вид на портокалова кора. Причините за възникването му са многостранни – неправилно хранене, обездвижване, вариации в теглото, затлъстяване, хормонален дисбаланс и др. Те водят до уголемяване на мастните клетки, ензимна деградация, разрастване на съединителна тъкан, застой на течности и образуване на целулитни възли.

 
Анкети
Имат ли лечебно действие билките?
 
Харесва ли Ви този сайт?