Във времена, когато хората са позабравили за лечебните свойства на билките, един човек - Васил Дамянов, се опитва да съживи идеята за билколечението в България - страна, която е в топ 3 класацията на държавите по света, най-богати на лечебни растения.

Търси в сайта

 
Простата и намалена потентност.

  Аденом на простатата: Заболяването е предизвикано от доброкачествено увеличаване на размера на простатната жлеза при мъжете. Обикновено промените настъпват след 45 годишна възраст и водят до задържане на урината, често уриниране, слаба струя, болки при уриниране и пр. В резултат на нарушеното уриниране и задръжката на урината /retentio urinae/ може да настъпят усложнения от страна на пиело-каликсната система на бъбреците, поява на песъчинки и камъни в бъбреците, инфекция на пикочните пътища, пиелонефрит и др. Нарушават се половите и репродуктивните функции на пациентите.

  Хипертрофия на простатата: Простата е жлеза, намираща се между пикочния мехур и пениса, която произвежда част от съставките на спермата. С напредване на възрастта тя се уголемява, хипертрофира, затруднява уринирането, причинява болка и се явява рисков фактор за появявата на злокачестени заболявания. Симтомите на хипертрофия на простатата са: - сравнително често и затруднено уриниране - слаба струя при уриниране - слаб контрол на пикочния мехур - необходимост от често, повече от веднъж, нощно уриниране - внезапни болки в долната част на коремната област

  Намален брой и подвижност на сперматозоидите: При намаления брой на сперматозоидите еякулатът съдържа малко количество сперматозоиди (под 50 милиона на мл). Причини за намаления брой се смятат хормоналната недостатъчност, водеща до нарушения в сперматогенезата, гладуване, авитаминоза, злоупотреба с алкохол и тютюнопушене, хроническо отравяне с олово, живак и техните производни, въглероден двуокис, действието на рентгеново и радиоактивно излъчване, хронически възпалителни процеси (хламидиоза, микоплазмоза и др.). Към причинителите могат да се отнесат и физическите и психическите пренатоварвания, стресът, конфликти, чести еякулации . Намалената подвижност на сперматозоидите представлява намаление на количеството на подвижните форми, а също и скоростта на движение на сперматозоидите в еякулата. Количеството на слабоподвижните или неподвижни форми при това превишава 30%.

  Затуднено уриниране: Уголемената простата при мъжете предизвиква оплаквания, само ако пикочния канал е стеснен от разрасналата се съединителна тъкан. Поради стеснението на уретрата, струята урина е отслабена, като може да се стигне само до отделянето на капки. Началото на уринирането се забавя. Самото уриниране трае по-дълго време. Така могат да се появят следните симптоми: трудност при започване на уринирането, прекъсване на струята, слаба струя, напрягане при уриниране, продължително уриниране, остатъчна урина, задръжка на урината.

  Намалена потенция: Намалената потенция се характеризира с неспособността да се развива или поддържа ерекция на пениса за задоволителен полов акт, независимо от способността да има еякулация. Намалената потенция може да се дължи както на дeпресивно състояние, нарушен личностен комфорт, така и на заболяване със сърдечносъдов произход. Други причинители на импотентност могат да бъдат захарен диабет или намалени нива на тестостерон, породени от заболяване засягащо тестикулите.

 
Анкети
Имат ли лечебно действие билките?
 
Харесва ли Ви този сайт?