Във времена, когато хората са позабравили за лечебните свойства на билките, един човек - Васил Дамянов, се опитва да съживи идеята за билколечението в България - страна, която е в топ 3 класацията на държавите по света, най-богати на лечебни растения.

Търси в сайта

 
ЕНДОМЕТРИОЗА

                                    ЕНДОМЕТРИОЗА

Какво е Ендометриоза?
Ендометриоза е състояние, при което тъкан, подобна на лигавицата във вътрешността на матката, се развива и расте извън матката. Вътрешността на матката е обвита с лигавица, която израства, за да се имплантират ембрионите в нея. Тази лигавица я има само и единствено вътре в матката и нейното отпадане е женското менструално кървене. Когато се открие по тръби, яйчници, от външната страна на матката, много рядко по черва и още по-рядко извън коремната кухина – това е ендометриоза.
Учените глави не са намерили причината за появата на това състояние. От друга страна то има подобна на рака развитие, но не е злокачествено образувание или заболяване. Откриването и е трудно и единствения начин за 100% сигурност е лапароскопията.
Ендометриозата има четири стадия, които само маркирам, без да се спирам на всеки от тях.
В някои източници на информация пише, че няма лечение от това състояние т.е. няма лекарство, но има лечение, което е насочено към ограничаване или спиране на хормона . Методите на лечение, които са няколко, като се подтиска медикаментозно хипофизата, да не произвежда хормоните FSH и LH, даващи сигнал на яйчниците да произеждат яйцеклетки. Друг метод е чрез блокиране производството на естрадиол, играещ основна роля при репродуктивната система. Всеки метод си има странични ефекти. Има и хирургически методи за отстраняване, но там зависи до каква степен и къде е срастването на ендометриозата.
С билки също има лечение, като е необходимо, освен пиенето на билковите илачи, да се спазва хранителен режим според кръвната група и да се пие вода и сол.
Лечението е подобно, като при миома или кисти и е по рецепти на моя баща - Васил Дамянов.
Използват се кори от мъждрян, но само при случаите при които има кървене извън периода на цикъла, като се пие под формата на чай.
Пие се също чай за миома, яде се по 1 с.л. смес от билката дебелец с пчелен мед след ядене и се пие добавката "Чудодейник-Биостимул". Лечението продължава до пълното изчитване от ендометриозата.
Цените за използваните продукти са:
Кора мъждрян - 100 гр - 5 лв
Чай миома - 150 гр - 15 лв (доза за един месец)
Чудодейник-Биостимул - 100 мл - 25 лв (доза за два месеца)
пресен дебелец - 1 кг - 25 лв (доза за 3-4 месеца с пчелния мед)

 
Анкети
Имат ли лечебно действие билките?
 
Харесва ли Ви този сайт?