Във времена, когато хората са позабравили за лечебните свойства на билките, един човек - Васил Дамянов, се опитва да съживи идеята за билколечението в България - страна, която е в топ 3 класацията на държавите по света, най-богати на лечебни растения.

Търси в сайта

 
Акне и мазна кожа.
Акнето е най-разпространеният кожен проблем, който засяга не само тийнейджъри, но и много хора в зряла възраст. Възниква на местата, където са разположени най-голям брой мастни жлези – лицето, гърба, гърдите и раменете. Според статистиката около 80% от хората на възраст между 11 и 30 години имат прояви на акне.
Причината за появата на акне не е ясна, но най-вероятно няколко са рисковите фактори, които го причиняват. Медицинските среди се опитват да дадат няколко обяснения на това заболяване, но все още не изяснен произхода му. Все пак появата на акне може да се провокира от нарасналата продукция на хормони по време на пуберетата; хормонални промени по време на бременност; започване или прекратяване на прием на противозачатъчни таблетки; някои видове лекарства; гримове с високо съдържание на липиди; наследственост – гените на всеки човек определят големината на мастните жлези, недостатъчна хигиена или свръхчувствителност на кжата към някои продукти. Някои ендокринни заболявания като поликистозни яйчници и хиперплазия на надбъбречните жлези също могат да провокират акне.
В дългогодишната си практика моя баща съветва не само да се третира поразеното от акне място, но и да се пристъпи към вътрешно пречистване и регулиране обмяната на веществата.Дори е препоръчително, преди да се пристъпи, към какво да е действие, е необходимо пречистване на организма. Това не означава само детоксикация! В тялото ни са се натрупали не само токсини, но флората и фауната в нас, може да е нарушена. Какво имам предвид? Полезните и вредните бактерии и микроорганизми, които "работят" в полза на организма се намират на определените за тази цел места. Ако обаче "излязат" от средата си, започват да правят големи поразии. Най-често скрития период на действие е от няклко месеца до няколко години, и човек може да не разбере въобще, че става нещо нередно с него, ако няма някакви силно изразени симптоми. В напрегнатото ежедневие хората рядко обръща внимание на "дребните" болежки и сигнали от тялото, че нещо не е наред. Когато обърнат внимание, не рядко последиците са лоши и невъзвратими. Вземането на навременни мерки или периодичното прочистване на организма, ще поддържа в изправност тялото ни и всички процеси ще протичат "по протокол". Как става това? 
За общото прочистване на организма моя баща препоръчва спиртния извлек "Чудодейник-Биостимул" и билковия чай - "Кръвопречистващ чай". При наличие на някаква бактериална инфекция или паразити се препоръчва освен двата продукта, прием и на спиртния извлек "Обичниче". Това е обаче в случай на действително открита и доказана бактериална инфекция. 
Поразените от акне места се измиват с глицеринов съпун, подсушават се и се намазват със спиртния извлек "Чудодейник". Трябва да се спрат всякакви видове шампоани, гелове или кремове и да се използват само продукти за бебета или яйчен шампоан. Те не съдържат дразнещи кожата агенти и подпомагат заздравителните и възстановителните процеси на кожата. 
През целия период на прочистване е добре да се спазва хранителен режим според кръвната група и да се пие много вода. Процесът по пречистване на тялото за всеки човек е различен, но е в период от 3 до 6 месеца. Моят баща препоръчва поне минимум 3 месеца, но за предпочитане и достигане на трайни резултати, периодът да е 6 месеца.
 
Анкети
Имат ли лечебно действие билките?
 
Харесва ли Ви този сайт?