Във времена, когато хората са позабравили за лечебните свойства на билките, един човек - Васил Дамянов, се опитва да съживи идеята за билколечението в България - страна, която е в топ 3 класацията на държавите по света, най-богати на лечебни растения.

Търси в сайта

 

Рак на фарингса

Билков чай: синя тинтява, жълт кантарион, ранилист, невен, бял равнец, мента и други. В 0,5 л вряща вода се слагат 2 супени лъжици от сместа, ври 5 минути. Като изстине, се прецежда и се пие по 100 мл. 3 пъти дневно 30 минути преди храна, чаят се подслажда.

Дебелец (билката предварително се почиства, измива се с вода и се смила на каша, прецежда се през тензух и течността се съхранява в хладилник, но не по-вече от 10 дни) – пие се пресен сок по 1 супена лъжица 3 пъти дневно 20 минути преди храна, като предварително със сока се прави гаргара и след това се гълта.

Златен корен – пият се по 10 капки, разредени с малко вода 3 пъти дневно 10 минути преди храна. Ако болният има високо кръвно, прекаран инфаркт и инсулт, билката е противопоказна и се заменя със Саменто. 

Диета: без никакви запръжки, тлъсто месо, свинско, консерви, пушено, люто, солено, газирано, консервирани зеленчуци, алкохол, кафе, цигари, храни с консерванти. Храната да не дразни гърлото! 

 
Анкети
Имат ли лечебно действие билките?
 
Харесва ли Ви този сайт?